Monday, September 10, 2007

Silat pengantin

semalam ade jemputan kahwin member aku, so aku pun turun la. this is just another typical malay wedding. apsal aku cakap camni sbb sekarang ni kenduri kawin punya itenari semua nya sama, takde yg lain dari yang lain!

sampai je rumah pengantin salam2 ngan tuan rumah, tu pun kalo jumpa, ade tu ntah kemana hilangnya tuan rumah dia, pastu jemput makan, kompom ala buffet_yg_menunya_sama_ngan_other_kenduri_kawin, lepas makan pi la tangkap gambar ngan pengantin (tu pun kalo bwk kamera or pengantin tu member kita or bloggers), dlm masa tu kita di hiburkan oleh karaoke2_sumbang atau DJ_yg_pasang_lagu_kuat2 sampai kita nak berborak pun kena ckp kuat2 (ni mesti/kompom/wajib ade mana2 kenduri kawin, tak tau la pulak adat ni datang dari mana), pastu lepak dlm 10-20 minit (kadang2 5min jek sbb anak2 dah buat hal), salam balik ngan tuan rumah (kali ni salam kaut la pulak) terus cabut balik.

tapi sib baik kenduri kawin ni, on top of the above_standard items, masa pengantin dok bersanding tu ade la silat pengantin. best gak aku tengok maklum la aku pun tak ingat bila la last sekali aku tgk org silat pengantin ni... gegirl & abang lagi la excited tgk warisan yang semakin hari semakin pupus ni...
yeahhhhhhh!!!

siap pakai keris tuh!

korang tgk dia punya bunga :)

kali ni sib baik aku record, lagipun nak tunjuk kat orang perth yang kempunan tak de silat kat sana :P




p/s: siap pesan kat pengantin baru tu, jaga2 jgn sampai batal puasa nanti, maklum la baru2 ni pantang terpegang, nanti !@#$%*18SX*

5 comments:

Lily.Lulu. said...

cuba bayangkan kalau sirman yang tngah bersilat dengan kak red ..

errrrr ???
:D

Miss Nazla said...

hah silat mmg definitely lama gilo tak nampak dlm org kawen ni. tp sesi nyumbangkan lagu mmg ade. tang ckp kuat2 mmg ade.

lagi satu adat yg jarang nampak yg campak gule2 tu. pastu bebudak sume berebut pun mau amik.


p/s pesanan penaja anda juga sangat la honest hahaha

sebol said...

@Ah Li

Aku lagi suka batangkan mak merah & Ashamril jadi pengantin je,
yang bersilat tu anak-anak dia.

Lily.Lulu. said...

Sirman, selamat bersahur & berpuasa
:D

Lily.Lulu. said...

encik engineer, boleh x agaknya tolong selesaikan masalah saya tuh ???

:D nGee