Thursday, May 08, 2008

pie or ecp?


one thing u should know about singapore is the cab drivers will assume you know all the roads or expressways in here. for example...

cab driver: morning...
me:
morning..

cab driver: where u want to go?
me:
chai chee technopark

cab driver:
which way u want to go? PIE or ECP?

me:
erkkk...


u see... everytime time i hop into the cab they will ask me the same question. PIE or ECP? kalo dulu time aku kerja sini, tau la aku jalan mana nak guna, skrg ni lupa la dah. ke diorang sengaja tanya sebab nak test aku ni local ke dak ek? tapi apa2 pun they will still use the meter, tak la cam cab kat KL :P

biasa aku dgn konfiden nyer jawab "use PIE" hahahahha...

tp biasa pergi jer aku naik cab, balik naik bas + mrt jer. oh btw they have new mrt line - North East Line. actually dah lama dah, tp time aku dulu ade 2 lines jer.

1 comment:

duduk tepi said...

dulu ai keja kat chai chee techno park tu ler gak.. bawah sun micro system tu..

i drive from jurong. memang laa use PIE... kira terer la ko agak tu. exit bedok north/bedok reservoir kan? hehe nostalgia siut!

kalau guna meter memang lebih murah dari aye,ecp.


i oso miss singapore.