Sunday, June 07, 2009

bila tangan gatal memetik

semenjak 2 menjak ni aku dah terjebak ke alam baru. selama ni aku hanya melihat & memerhatikan member2 aku seorang demi seorang terjerumus ke alam yg asyik ini. tapi aku masih lagi tidak goyang walaupun hampir setiap masa diracuni oleh mereka supaya mengikuti jejak langkah mereka.

tetapi air dicincang tak akan putus, eh silap peribahasa pulak! tetapi lekuk juga batu jika dititik air selalu. ye dak?

akhirnya aku tumpas juga... aku kini terjerumus ke alam yg mengasyikkan itu.

peh apa yg aku mengarut ni. actually aku baru berjinak2 dengan DSLR daaa... a few months back bini aku hadiah kan aku sebijik Canon 450D! well actually sebab nak tangkap gambar utk blog dia tu la... dah manjang pergi event sana sini, tak syok la pulak pakai Canon IXUS tu!

tapi dah beberapa bulan pakai rasa cam tak puas lak asik layan kit lens dia tu. tu yg tajuk bila tangan dah makin gatal memetik, tu yang dapat hasil ni...

50mm f/1.8 II & 55-250mm f/4-5.6 IS sekali ngan UV filter. sambar gak bagpack. dapat la free lens hood tokey kedai tu bagi. murah2 jer lens tu, bajet ciput. lagipun baru nak berjinak2, amik gambar pun tak betul lagi. layan la bajet lens dulu ye dak... nanti insyallah ade rezeki lebih, leh la sambar L lens :P

hasil petikannya nanti2 la aku upload, dah transfer kat PC lagi satu. malas nak mengopy!

p/s: tu pun hadiah dari bini gak, dia cakap 3 tahun nyer birthday presents daaa... 3 tahun pun 3 tahun la... janji dapat. anyway TQ yang ;)

p/s2: sorry geng Nikon, Canon it is! :P

11 comments:

Joey aka Rizal said...

nice....terjebak yek ko....
Bila nak tunjuk skill nie....

singautara said...

hidoppp nikonnnnn...hehe

joegrimjow said...

hidup nikon jugakkk
hehe

Nad said...

Sorry too Sirman,

But I have fall on the dark side.

Nikonnnn it issssssssssss.

BUAHAHAHAHA! *Gelak evil*

d2z said...

hidup canon~!!

sama laa kita pnya body..hee~
tp lens x sama..huhu

450D + sigma 18-200 + canon 60mm macro

tgh mencari : 70-200mm f2.8 L IS woot~ :D

marjan said...

welcome to the world of photography...

bojeng said...

mayday mayday....wakakak..
terjebak ek...kahkah...tapi mane hasil kerja bro???
hehe..klu nk tunjuk ajar PP bleh la msg aje lepak minam...kekeke...

[siti] said...

yeh canon mmg best bab speed and colour. 450D best sbb ade live view. tp kalau 500D lg best sbb ade video. *racun tambahan*

prime lens mmg rawks. huhuhu.

welcome to da club!!

prebetsabu said...

hah..

nikoonn nikoonnn hidup nikon laa...
haha..

pasni speedlight plak?

acal said...

terjebak ke bro..neway it is good..ble gi photowalk sesame..bdway this is my first time comment in your blog.

cheers..

romzi seli said...

bro,

beli lens kat mana murah... aku pun nak beli 50mm satu...