Monday, October 01, 2007

BENGANG!!!

how do you feel when you found out your car with flat tyre? sure tension !@#$%^& bengang!


this is what happened to me this morning... well, not 1 but 2 tyres!!! front & rear. arghhh double bengang!!!


to make thing worst even after pumped the tyres with the just_bought_ten_ringgit pump, the air still came out from the valves. dang!!!

no other choice, replaced the front one with the spare, put a jack for the rear one then put them on my father in law's car & headed to workshop.

turned out the valves spoiled already, changed a new ones, put them back then all went fine. pheww!!!

my thinking this was a dengki kianat job, bukan nak menuduh especially bulan puasa ni but kalau 1 tayar logic la jugak, ni sampai dua2 flat. confirm dengki kianat punya kerja!!!

the reason i said that simply because i just rent this parking since last week (selama ni parking luar), tapi within last week jugak, 2 days in a row ada kereta lain parking kat situ, aku report guard so kena clamped la kereta tuh (rm50 kena bayar utk bukak) well paham2 la, sure mamat tu balas dendam punya.

well what to do... people have their own ways... for me "the tyre is round" ;)

p/s: bengang kurang sket sbb red mummy dah pujuk baik punya hehehehe

15 comments:

Lily.Lulu. said...

nnt sure mamat tuh kena balik lagi la tuh ...

tapi sirman dah sejuk kan ?? kewl kan ?? mummy dah pujuk baekkkkkkkk punya ...

hehehehehe
:D

p/s: thanks for the wish

fiebie said...

if i were you, i'll do the same thing to the other car. tapi kali ni all 4 tyres. hik biar dia rasa

mad redo1 said...

kena letak CCTV lak ah kat atas parking bay tuh, sambung direct to your home... hehehe...

sabo bang...

Rickywan said...

sirman....sapo la punya keje tu..
x po, nanti kalau ada masa bodyguard dr melaka turun kat VA dok tgk2 sapa punya dalang ni...

kalau dpt...kasi patah lapan belas punya..hehehe..alaamak pose....hehee

The Pisces Man said...

Sirman, this is Abdun (your wife's blog's regular reader). So, you rent an extra parking at VA eh, same block A or a different block.

Kalau you can recall that car's plate no., gi cari keta tu and scratch it..

Hehe, sori ajor buat jahat plak bulan posa nih.. tak pun doa aja Allah tunjukkan, Insha' Allah makbul... Yalah, first doa orang teraniaya, then bulan posa plak tuh!

Red Mummy said...

abdun, i hope it s not yr car ahahhahaha...

he got at nxt block, block a dah full house plak.

kalo aku kan, tp aku penakut sket lah...amik gambo letak lam blog je lah paling aku berani

lelebih sirman settlekan.

mulan said...

agak2 costs replace ur tyre tu lebih RM50 tak??
sabar jelah..

ashterix said...

fiebie, the problem is can't remember which one :P

mat redo1,
kalo keta porche berbaloi gak ltk cctv :)

rickywan,
taper la... ade ubi ada batas.

mulan,
luckily less than 50, cos only replace the valves not tyres :)

Lily.Lulu. said...

sirman, heroes episode 3 dah kuar ..cepat cepat dload.

:D

Hannan said...

bro sirman... selamat hari raya aidil fitri.. maaf zahir dan batin yerk!

Red Mummy said...

oi nan, br nak datang jenguk laki diva kan??

selama ni nan ado!!!

Hannan said...

bro... biler nak update ni..
selamat hari lahir ke 21. nanti kite gi usha awek same2 ekk... hehehehe.. jgn bagitau mak merah tu ek...


p/s - saya ni silent reader blog ni... peminat dalam rahsia... har har har..

Alam Setia said...

Sabar..sabar..sabar...

Happy Birthday to u.

Lily.Lulu. said...

bape banyak komen aku dalam entry nih. sirman idak jugak update citer nya ..

HAPPY BIRTHDAY Sirman !!

;)

Red Mummy said...

macam korang tak tau..dia nye blog ni sekadar perhiasan jer

tah bila nak update tak tau ler

jgn arap arini dia nak update, ngah bz tahap cipan tu