Friday, January 04, 2008

Recess time...

mintak maaf lah ye. 2,3 arini cite anak2 pi sekolah jer. dahlah blog kena lock, boring tol numpang kat blog laki sendiri ni. segalanya putih, merahnya light2 je...


really not me.


recess time. aku suh dia bawak sendiri segala bekal bagai. sebab dia x leh beli from the canteen, of cos lah maknye siapkan bekal. kak mas told me that one Ustaz from this school will gather all muslim kids, n take their bfast together in a group. dengonya di bawah pokok. jenuh gak aku carik takde gak, mbe coz first day, sok2 ada la tu kot.



aku bwk kat tpt yang ujung sekali. aku ajar ngan mulut, tp yang buat keje ngan tangan is abang. i hv to train him, coz i cannot be wt him all the time. baca doa makan jangan lupa ye bang.




abang lak bukan jenis pemakan, tp sbbkan sekolah petang, byk gak dia makan. x masuk ngan makan lam kelas masa aku ada sama ngan dia sat td. lapo anak aku.





mak2 yang cam aku gak lah, semua jenis bawak bekal. takde muslim students at all yang beli kat kantin sekolah.



abih recess, cikgu bawak dema pi tour satu sekolah. aku rasa badan aku anak banak dah burnt! we need to leave abang...apatah lg makpak datang leh distract concentration the kids in the class.




dia pujuk aku jgn pi, but we hv to go honey...we will come back again before sekolah ring its last bell, end of the day.



6 comments:

Ziana said...

syoknye abg mkn..
sian dia lapo..

dlm kelas nnt leh mkn yg ringan2 kan?
sesambil cikgu ngajo tuh...
leh kan?

eh..leh ke??
errr...hehehe x igt zaman sy dulu..
leh ke ek?
or Uni jek leh?
or time2 keje nih jek leh?
aiyokk..lupe..

ita.itu said...

kak red, mesti penat kan bgn pg2 msk utk bebudak bwk bekal..tp x pe..ibu mithali..hehe

Beruang Madu said...

Mak Merah...kite takleh tunggu lah...takut lebih dua hari pulak...jadi kita bukak blog baru tyro88 pulak gantikan tyro55 yg kena block tu... kesian kita semua kan...

sebol said...

Pagi tadi aku hantar anak aku gi sekolah

agak memeranjatkan bila tengok takde sorang mak bapak pun yg stay,

so aku pun cabut.

Hannan said...

thanks bro for the consultation :)

ashterix said...

nan,
np bro. tp kalo dapat perfume ok gak ;P